Motiv och arbetssätt

Det är bråttom

Det är bråttom

Jag började med denna blogg och hemsida för tio år sedan. Mina blogginlägg är ofta kortare analyser av aktuella händelser. Mycket händer i omvärlden, som vi kan se som möjliga utgångspunkter, men också hinder, för en hållbar utveckling. Demokratin är hotad. Trump, Putin och allehanda auktoritära ledare blockerar en sund utveckling. Övertron på marknadsekonomiska lösningar leder också fel. Ska vi klara hållbarheten behöver vi hitta former för gemensamma beslut och då är demokrati en hörnsten. Avvägningen mellan samhällsnytta, företagsnytta, framtidsnytta och individuell nytta måste bli tydligare, i debatten och konkret.
Snart finns här 900 inlägg sedan starten 2012.

Cirkulär ekonomi och analyser
Jag skriver återkommande om cirkulär ekonomi. Det är svårt för samhället, företag och med borgare att byta spår från linjära till cirkulära processer. Konkret bidrog jag till att ett återbruk drog igång på Orust år 2020. Dessförinnan bidrog jag aktivt till ett nytänkande med utgångspunkt i Ringön i Göteborg, där projektet Circle Island förverkligades. Under flera år har jag varit involverad i processer, där jag fått möjlighet att utveckla nya idéer med tydlig förankring i helhetssyn och långsiktig hållbarhet, även ur lönsamhetsperspektiv.

Christer Owe

Christer Owe

Kuroisa.
Sedan år 2015 har jag konstruerat och publicerat specialkorsord i Hemmets Journal. Bakgrunden var att jag tog över några av min fars uppdrag när han med ålderns rätt minskade på takten och valde att koncentrera sig på ett par av sina ”flaggskepp” på området. (Min far gick bort i mars 2022).

Kontakt
Mejl christer.owe@gmail.com.Tel 0703-556 889.

(Uppdaterad 23 april 2022)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *