Motiv och arbetssätt

Det är bråttom

Det är bråttom

Jag började med denna blogg och hemsida år 2012. Mina blogginlägg vill försöka inspirera andra att se nya möjligheter. Det som händer i omvärlden kan vi se som både hinder och möjligheter för en omställning i hållbar riktning. Men det börjar bli väldigt bråttom. Artutrotning, klimat och livsmedelsfrågorna pockar akut på lösningar. Dessutom pågår det krig på flera platser och i flera länder styr auktoritära ledare på ett sätt som blockerar en hållbar utveckling. Övertron på marknadsekonomiska lösningar leder också fel. Mer av allt till lägsta pris är inte svaret. Ska vi klara hållbarheten behöver vi hitta former för gemensamma beslut som bottnar i en insikt om var vi står och i vilken riktning vi måste gå. Avvägningen mellan samhällsnytta, företagsnytta, framtidsnytta och individuell nytta måste bli tydligare, i debatten och konkret. Under året kanske bloggtext nummer 1000 publiceras.

Cirkulär ekonomi och analyser
Jag skriver återkommande om cirkulär ekonomi. Det är svårt för samhället, företag och medborgare att byta spår från linjära till cirkulära processer. För mig handlar cirkulär ekonomi mer om att byta fokus från vinst till värde, från kvantitet till kvalitet, från konkurrens till samarbete än om det enkla materialkretslopp som ofta hamnar i debattens fokus.
Konkret bidrog jag till att ett återbruk drog igång på Orust år 2020. Dessförinnan bidrog jag aktivt till ett nytänkande med utgångspunkt i Ringön i Göteborg, där projektet Circle Island förverkligades. Under flera år har jag varit involverad i processer, där jag fått möjlighet att utveckla nya idéer med tydlig förankring i helhetssyn och långsiktig hållbarhet, även ur lönsamhetsperspektiv.

Christer Owe

Christer Owe

Kuroisa.
Sedan år 2015 har jag konstruerat och publicerat specialkorsord i Hemmets Journal. Bakgrunden var att jag tog över några av min fars uppdrag när han med ålderns rätt minskade på takten och valde att koncentrera sig på ett par av sina ”flaggskepp” på området. (Min far gick bort i mars 2022).

Kontakt
Mejl christer.owe@gmail.com.Tel 0703-556 889.

(Uppdaterad 2 mars 2023)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *